Behandlinger

Fast Tannregulering

Fast tannregulering består vanligvis av små metallfester /klosser som limes direkte på tennene. Det finnes også «usynlig» porselensfester til noe høyere pris. Rundt de bakerste jekslene sementerer vi metallbånd/strålinger. En metallstreng monteres så mellom klossene. Denne justeres og skiftes (strammes) underveis i behandlingen.
På klossene sitter det små kroker som vi benytter til å henge på strikker under behandlingen. Disse strikkene er motoren/bensinen som drar og flytter på tennene underveis. Det er SVÆRT viktig at strikken brukes slik dere får(instruksjon) beskjed om. Ofte må vi flytte på en og en tann om gangen, så dette er et tidkrevende arbeid som kreves stor egeninnsats hjemme.

Du vil få mye informasjon fra tannpleieren din den dagen vi monterer reguleringapparatet. Hun vil lære deg hvordan du skal pusse og holde det rent rundt reguleringen. Hun vil vise deg hvordan du kan legge på voks rundt klossene for å hindre at det blir sårt (gnagsår) og vondt i lepper og kinne.vDe fleste pasientene får ømme tenner noen dager (3-4) etter at reguleringapparatet er montert. Det er da lurt og holde seg til myk mat noen dager, f.eks. suppe, yoghurt, grøt også gradvis overgang til vanlig kost.
Hele tiden men du har fast tannregulering på anbefales det å være forsiktig med harde og seige matvarer. For.eks. gulerøtter og seige karameller.

 Når vi starter behandlingen vil du få utdelt en behandlingavtale som vi undertegner. Her står det hvor lang tid vi forventer behandlingen vil ta (vanligvis 1.5-3 år). I denne perioden er det ofte nødvendig å komme til stramming/kontroll ca. en gang pr.måned. Foresatte trenger ikke å følge med på alle kontroller. Vi har god erfaring med å ta vare på barna og instruere dem underveis. Dersom det av spesielle grunner er nødvendig at foresatte blir med gir vi dere beskjed om det.

Tannpleieren vil underveis også svare dere på spørsmål vedrørende reguleringen.

Ta kontakt dersom du ønsker mer informasjon om våre behandlinger eller om du ønsker å vite mer om hvordan kjeveortopedene arbeider frem et optimalt resultat.